Alla vinnarna med jurymotivering

Bästa affärsidé
1-pris ”Doki Doki” av Dan Henriksson  och Kristofer Hagbard från Göteborg.
”Doki Doki är en digital handtrumma med unika egenskaper och obegränsade möjligheter. Den är en fysisk, taktil och lekfull länk till den digitala ljudvärlden och kan användas av alla typer av musikskapare. En ny sorts musikinstrument i en ny era av interaktionsdesign och teknik.
Juryns motivering: Idén skapar ett behov och en lustkänsla på ett nyskapande och annorlunda sätt. Kreativa och kunniga idébärare förmedlar sin idé med stor passion och känsla. Idén är snyggt paketerad med en fantastisk potential i all sin enkelhet och med en affärsmodell som ligger i tiden.”

2-pris ”Foodism” av Vanja Franzén och Sara Westerlin från Malmö.
Genom att kombinera varumärke och smak tillförs en ny kommunikationskanal som profilerar företag på marknaden. Oavsett bransch kan företag använda sig av att människor tycker om att äta – särskilt när det bjuds. Smakprofilering skapar positiva associationer som därmed stärker varumärkets identitet.
Juryns motivering:” Med utgångspunkt i ett tydligt kundperspektiv har idégivarna presenterat ett nytänkande inom marknadsföringsområdet. De har fyllt paletten av sinnen vi använder för att hjälpa oss minnas varumärken på ett sinnrikt och smakfullt sätt.”

3-pris ”Motivator” av Anna Stam och Annika Stam från Årsta.
Den mobila applikationen ”Motivatorn” ska underlätta vardagen för barn med diagnosen Aspergers syndrom. ”Motivatorn” kan med fördel även användas av barn som behöver lite extra motivation i vardagen för att klara av dagliga rutiner.
Juryns motivering: ”Affärsidén har hög kundnytta som underlättar och inspirerar vardagen och når många kundgrupper runt om i världen. Tekniken ligger rätt i tiden med en hög utvecklings- och lönsamhetspotential.”

Årets Wildcard
”Salvatore” av Teresa Sepulveda Bravo från Göteborg
”Salvatore” är tänkt att hjälpa unga kvinnor att röra sig fritt utan att oroas av att bli anfallen. Produkten har två speciella funktioner, GPS och en kraftig larmvolym.
Juryns motivering: ”Idén har en världsomspännande marknad för människor i rörelse. Med rätt paketering blir det en livsavgörande acessoar. En räddare i nöden”

Årets Nytänk
”Tea-M” av Hiba Zeidan, Blend Sadiku, Edon Mehaniqi , Pauline Laschitza från Trollhättan.
” Konceptet är att förenkla användningen av tepåsar genom en egen framtagen lösning, som gör tedoppandet sölfritt.
Juryns motivering: ”Överraskande smart idé, som på ett charmant sätt binder samman människors behov av att avnjuta något tillsammans – utan att skvätta!”

Fotograf: Ingela Vågsund

Publicerat i Affärsidéer, Affärsidétävlingar, Prisutdelning | Etiketter , , , , , , | Lämna en kommentar

Och vinnaren är…

Kristofer Hagbard och Dan Henriksson, vinnare My Mission 2011.Fotograf Ingela Vågsund

Under onsdagskvällen korades vinnarna i årets My Mission. Första pris gick till idén Doki Doki, en innovation inom musikgenren.

- Det här är en ordentlig kick för oss och vår affärsidé , säger Dan Henriksson, en av entreprenörerna bakom Doki Doki.

Doki Doki är ett revolutionerande musikinstrument i en ny era av interaktionsdesign och teknik. På ytan är det en enkel elektronisk handtrumma, men har ett mycket avancerat inre.
- Den är en fysisk, taktil och lekfull länk till den digitala ljudvärlden och kan användas av alla typer av musikskapare, säger  Dan Henriksson.

Publicerat i Affärsidétävlingar, My Mission, Prisutdelning, Vinnare 2011 | Etiketter , | Lämna en kommentar

My Mission 2011 FINAL!!

Ikväll smäller det! Äntligen får vi snart gratulera alla våra fantastiska finalister och härliga idégivare! Vi har i år dessutom fler priser än tidigare att dela ut och ser verkligen fram emot att få lämna över dessa till våra vinnare.

Vår otroliga jury kommer finnas på plats och självklart alla finalister samt inbjudna gäster och tillsammans med er ser vi fram emot att passa på att även fira vårt fem års jubileum med My Mission.

Vi önskar alla en härlig kväll!

 

 

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Party

Kom ihåg att anmäla dig till prisutdelningen!
Senast måndag måste du ha loggat in via inbjudan och signat upp dig för en plats.
Har du inte fått en inbjudan – mejla omgående så skickar vi en [email protected]

Publicerat i Övrigt, Prisutdelning | Lämna en kommentar

Speed Incubator tar din idé snabbt till marknad

Vi planerar just nu vår Speed Incubator, vilket är en egen utvecklad process med workshops och individuell affärscoachning. Vi kör från 16 aug-16 dec. Under den tiden har du som antagen entreprenör även tillträde till kontorsplats på Brewhouse Incubator. Allt är kostnadsfritt!
Är du en vinnare i My Mission är du garanterad en plats i Speed Incubatorn.

Övriga platser tillsätter vi främst utifrån kriterierna affärsidé, entreprenör, unicitet, realiserbarhet och möjlig tillväxtpotential. Hör av dig snarast till [email protected] om du vill aspirera på en plats.

Publicerat i Affärsidéer, Entreprenörskap, Nyföretagande | Lämna en kommentar

Vem vinner vad?

På prisutdelningen den 25 maj offentliggörs vinnarna.
I prispotten finns produkter och tjänster, som främst hjälper dig och din företagsidé framåt, till ett sammanlagt värde av närmare 500 000 kronor.
Kontorsplatser, konsulthjälp, coachning och stipendium ger vinnarna unika
möjligheter att gå vidare med sin idé.
Även de som inte vinner kommer att erbjudas rådgivning och möjlighet att deltaga i höstens Speed Incubator i mån av plats.

Just nu fördelar vi vinsterna. Ett mycket spännande och roligt moment. Vi vill ju att rätt vinst och rätt coach ska hamna på bästa plats. Segla in här för att se hela prispotten!

Publicerat i My Mission, Prisutdelning | Etiketter , | 1 kommentar

Ordförande och Mr Vicious

Efter en mycket lyckad delfinal planerar vi nu för fullt årets prisutdelning. Den 25 maj offentliggörs vinnarna i årets My Mission.
År 2009 delade juryns ordförande Per Magne ut vinsten till årets Wildcard. Till sin hjälp att öppna kuvertet kom Ica-Stig som punklegenden Sid Vicious.
Vilka som medverkar i årets show? Anmäl dig till prisutdelningen så får du se!

Publicerat i My Mission, tidigare vinnare och bidrag, Vinster | Etiketter , | Lämna en kommentar

Bidrag nummer två

Dan Henriksson och Kristofer Hagbard är nu i full gång med sin presentation. Deras affärsidé heter Doki Doki. Jag tror de ger en liten hint med bilden vad den handlar om.

Publicerat i Affärsidéer, Affärsidétävlingar, Entreprenörskap | 2 kommentarer

Först ut

Första bidraget har nu presenterats av Victor Diaz och Jugo Mirkovic med sin affärsidé som heter Sprofile.com. Spänningen är olidlig!

Publicerat i Affärsidétävlingar | 1 kommentar

Nu sätter det igång..

Nu droppar juryn in och snart kommer första deltagaren.

Publicerat i Affärsidéer, Affärsidétävlingar, Jury, My Mission | Lämna en kommentar